Micro-Moments, kend dine kunders øjeblikke

 

Teknologien er hele tiden i forandring og har med tidens løb påvirket samfundet, dets normer, værdier og befolkningens adfærdsmønstre.

Der er dog en specifik teknologiform, som har sat særligt præg på den måde vi lever på i dag. Nemlig vores smartphone. Smartphonen har ændret os som mennesker, den måde vi opfører os på, den måde vi reagerer og agerer, og vigtigst af alt, vores forventninger.

Vores forventninger til, at når et behov opstår, ønsker vi at få dette behov udfyldt inde for få sekunder, og det har smartphonen muliggjort.

Disse behov kan f.eks. være at en tandpine pludseligt opstår, og man ønsker derfor en akut tandlægetid. Og hvad gør forbrugerne når de skal have sådan et behov opfyldt? De Googler, og det er her du som virksomhed skal være tilstede, klar til at efterkomme deres forespørgsel. Disse nye adfærdsmønstre har altså gjort at en costumer journey lige pludselig er fragmenteret ned i hundredevis af ”micro-moments,” hvor hver enkelt af disse momenter er altafgørende for dit brands positionering og herved succes.

Micro-moments:

Smartphones tillader forbrugerne at gennemføre impulsive ideer, hvilke som helst tidpunkter på døgnet. De foretager øjeblikkelige handlinger hver gang de ønsker at vide mere eller ønsker at foretage et køb.

I nutidens forbrugeradfærd vil de potentielle kunders forventninger, hver gang de foretager en handling på baggrund af deres behov, være ekstremt høje.

Deres søgning skal udløse præcis det de søger efter, og hvis ikke du som websideindehaver tilbyder det de leder efter vil du hurtigt blive fravalgt.

I forlængelse af nutidens forbrugeradfærd, er der derfor strømmet flere og flere marktingfolk til på det online marked. Som websideindehaver har dette betydet, at det bliver sværere og sværere at få taletid på de online medier, på grund af alt den støj de befinder sig iblandt.

Ydermere er forbrugerens tålmodighed i bund, så det er vigtigt at skille sig ud fra mængden, og være klar i spyttet, så man opretholder den potentielle kundes opmærksomhed. Kundernes præferencer og køb er formet af disse såkaldte micro-moments. Det er derfor din opgave som virksomhed, websideindehaver og Adwords-bruger at opfylde de potentielle kunders behov i hvert moment.

Statistikker viser:

82% – af smartphonebrugere benytter sig af deres telefon til at beslutte sig om et køb, mens de er i butikken.

62% – af smartphonebrugere har større tendens til at løse et problem, på grund af de muligheder smartphonen udgør.

90% – af smartphonebrugere har brugt deres telefon til at gøre fremskridt i retning af et langsigtet mål.

91% – af smartphonebrugere henvender sig til deres telefon for at få idéer når de er blevet stillet en opgave.

65% – af online forbrugere søger mere information online nu i forhold til få år tilbage.

66% – stigning i mobil-konvertering inde for det seneste års tid.

Alt i alt tør det siges at smartphonen bliver brugt i alle tænkelige situationer samt henseender og Google har været med til at skabe denne tendens. Så spørgsmålene lyder nu. Er du tilstede og til rådighed for dine kunder? Er du på Adwords? Bruger du det korrekt? Og hvad kan du gøre for at skille ud fra mængden?

Her er 8 gode råd til hvordan du kan nå dine potentielle kunder i deres micro-moments:

1) Vær tilstede i alle slags momenter (øjeblikke)

Jeg-ønsker-at-købe momenter er vigtige, men lige så vigtigt er forbrugernes behov og kuriositeter. Derfor bør du være klar over, hvilke typer momenter, som eksisterer. Se nedenstående:

Jeg-ønsker-at-vide-mere momenter
Jeg-ønsker-at-tage-til momenter
Jeg-ønsker-at-lave momenter
Jeg-ønsker-at-købe momenter

Jeg-ønsker-at-vide-mere momenter

Kreér appetitlige annoncer, som indeholder samt tilbyder hjælpsom information fremfor at mase et salg ned over hovedet på kunden.

Jeg-ønsker-at-tage-til momenter

Vis forbrugerne, at du er i nærheden når de søger efter lokale forretninger, virksomheder eller produkter.

Jeg-ønsker-at-lave momenter

Kreér ”hvordan” videoer, hvor du hjælper potentielle kunder med dit produkt eller din service, hvad end det indebærer at bage småkager eller hvordan de køber et hus. Sørg for at indholdet i disse videoer er hjælpsomme og brugbare.

Jeg-ønsker-at-købe momenter

Forbrugere vælger at købe hjemmefra, fra bilen, fra togturen, ja, overalt. Benyt dig af location- samt enhedssporing for at hjælpe de potentielle kunder med at ”lukke handlen.” Det skal altså kunne lade sig gøre at købe en vare eller en service på din app, din webside, i den fysiske butik eller over en samtale på telefonen. Jo flere steder du er tilstede og klar til at servicere kunden og dække deres behov, desto bedre. 

2) Lav et moment-map

Identificér og saml et sæt af momenter du ønsker at ”vinde” og som du ikke har råd til at ”misse.” Undersøg alle faser dine potentielle kunder gennemgår i en costumer journey. F.eks. når de ønsker at finde inspiration, lærer mere om dine produkter eller når de ønsker at foretage et impulsivt køb etc.

3) Lær at forstå dine potentielle kunders behov ”i momentet”

For hvert af de momenter du ønsker at vinde, bør du sætte i dine kunders sted, for at forstå dem på bedste vis. Spørg dig selv ”hvad ville gøre processen hurtigere og nemmere?” Hvilket indhold ville være mest relevant for kunden i lige netop dette moment?

4) Brug skræddersyet indhold

Udnyt placeringer og tidspunkter på dagen til at leverer skræddersyede annoncer til dine kunder. Det kan f.eks. være at lade dine kunder vide dine åbningstider for butikken, for kundeservice eller for online chat. Det kan også være hvornår de produkter de leder efter er på lager eller hvornår de kan være klare til afhentning eller hvor lang tid det tager at bestille hjem.

5) Analysér de mest populære spørgsmål stillet omkring dit brand

En måde at finde ud af hvad dine potentielle kunder ønsker, er at undersøge hvilke spørgsmål de stiller hyppigst. Find derfor ud af hvilke spørgsmål, som oftest starter med ”hvad, hvor, hvorfor, hvornår, hvordan,” der bliver stillet. Når disse er identificeret kan du med fordel oprette annoncer som besvarer disse. Hertil kan du også identificerer hvilket medie, som ville være essentielt at bruge, for at besvare spørgsmålet på bedste vis. Det kan f.eks. være en webside, som sælger makeup. Her er blandt andet et populært spørgsmål på Google, ”How to apply mascara.” Her ville det for virksomheden være smart at lave en videoguide over hvordan man med deres egne produkter kan lægge en flot mascara. På den måde bliver behovet dækket yderligere.

6) Eliminér unødvendige trin

Reducér irrelevant trin, så kunden ikke mister tålmodigheden. Du kan med fordel optimere disse trin:

  1. tilføj et-kliks funktionalitet for nemmere konvertering samt log in
  2. Benyt drop-down menuer for at reducere tid.
  3. Placér ”ring op” knapper.

7) Forudse dine kunders behov

Du skal identificere kunders behov før de selv erkender dem. Gør derfor følgende for at opnå de bedste resultater:

  1. ”Call-to-action” skal være central og noget af det første øjet fanger på din webside.
  2. Aktivér GPS-funktioner.
  3. Brug tidligere historik over kunders adfærd for at skræddersy deres næste besøg på din webside.

8) Hurtigt upload

Selv de bedste og mest interessante webside vil blive kasseret af kunderne, hvis det tager for lang tid for dem at uploade siden. Her kan du med fordel bruge ”pagespeed Insights” værktøjet for at få overblik over din loadingtid og hertil få identificeret hvilke forbedringer der skal til for at få siden til at uploade hurtigere.

Nutidens forbrugere er blevet individualiseret i sådan en grad, at man ikke længere kan sælge til stereotyper. Man kan ikke på traditionel vis fastlægge en målgruppe, segmentere og præcisere. Man skal nu vurderer det ud fra individer og ikke grupper. Vi fastlægger nu vores potentielle kunder ud fra deres behov, deres forventninger og deres ønsker, og det er derfor micro-moments er altafgørende for en virksomhed- og et brands overlevelse. Dette er blot et udklip af hvad du bør tage højde for når det kommer til micro-moments. Det vigtigste hvis du ønsker succes på Google, er at kende dine kunder. Lære hvordan de tænker, hvordan de køber.

Du skal kende deres adfærdsmønstre før du kan sælge dit produkt til dem. Afprøv nogle af de råd, vi har opstillet. Som vi altid siger hos a-better-traffic.com, hvis du ikke tester, kan du ikke vide, om det virker.

Brug for hjælp til at finde dine micro-moments? Udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og få et tilbud!

Nicolas
Zangenberg

CEO / Partner

Skriv til Nicolas

Har du brug for et tilbud? Vil du lære os bedre at kende? Udfyld formularen og bliv ringet op!