Google fjerner udvidede tekstannoncer

 

Brugernes søgevaner er under konstant udvikling. Faktisk tyder nyere undersøgelser på, at 15% af søgeforespørgsler hver dag er nye søgninger, som browsere aldrig har set før. 

Som svar på disse nye søgetendenser har Google annonceret en ændring. Efter den 30. juni 2022 vil du ikke længere være i stand til at oprette eller redigere udvidede tekstannoncer (ETA’er) ifølge en meddelelse fra Sylvanus Bent, Product Manager, hos Google Ads. 

”Dine eksisterende udvidede tekstannoncer vil fortsat blive vist sammen med responsive søgeannoncer, og du vil stadig se rapporter om deres effektivitet fremover. Derudover vil du være i stand til at sætte dine udvidede tekstannoncer på pause og genoptage dem eller fjerne dem, hvis det er nødvendigt. Du vil også være i stand til at oprette og redigere opkaldsannoncer og dynamiske søgeannoncer” – Bent

Med denne meddelelse fortalte Google, at responsive søgeannoncer (RSA’er) vil være den eneste søgeannoncetype, der kan oprettes eller redigeres i standardsøgekampagner. Udrulningen sker dog først i 2022, så annoncører vil stadig have tid til at opdatere deres fremtidige strategier. 

Hvordan påvirker denne ændring annoncører?

Efterhånden som forbrugertrends skifter og udvikler sig, er det vigtigere end nogensinde før at gøre det nemmere for folk at connecte med dit website og din virksomhed gennem relevante og nyttige annoncer. Det betyder, at RSA’er bliver den nye norm for annoncører over hele verden. 

I maj 2018 lancerede Google officielt betaversionen af RSA’er med displaynetværkets beta af dette i 2016. RSA’er vil automatisk teste forskellige kombinationer og lære, hvilke der klarer sig bedst i dine annonceoverskrifter og -beskrivelser. 

Ideen om at miste kontrollen over dine annonceoverskrifter og beskrivelser kan få mange annoncører til at føle sig utilpasse, men dette vil ske med bevægelsen mod RSA’er. Dog er der ingen grund til bekymring, da dine eksisterende udvidede ETA’er fortsat vil blive ved med at køre, og du stadig vil være i stand til at rapportere deres effektivitet. Dog vil du kun være i stand til at sætte dem på pause, genoptage eller fjerne dem i stedet for at forblive i stand til at redigere eller oprette nye. Du vil stadig være i stand til at oprette og redigere opkaldsannoncer og dynamiske søgeannoncer. 

Automatisering vil være nøglen til at holde trit med de skiftende søgetendenser. RSA’er er et godt eksempel på, hvordan dette gøres. Ved at kombinere din kreativitet med kraften ved maskinlæring, kan du vise mere relevante annoncer til flere mennesker og øge antallet af konverteringer. 

Tidligere ville annoncører bruge ETA’er til at teste annoncemeddelelser, som de derefter ville bruge til at tilpasse RSA’er. For at forberede dig på denne ændring anbefaler Google, at du har mindst én responsiv søgeannonce i hver annoncegruppe i dine søgekampagner inden den 30. juni 2022. 

Hvordan kan Zangenberg & Partners hjælpe? 

Hvis du frygter tanken om, at Google vælger, hvilke overskrifter og beskrivelser der skal vises, kan du tage kontrollen tilbage. Du kan altid fastgøre dine overskrifter og beskrivelser til en specifik position, som du ønsker.  

Dette kan du gøre ved at:

  1. Oprette eller redigere en responsiv søgeannonce 
  2. Til højre for enhver overskrift eller beskrivelse, du ønsker at fastgøre, kan du klikke på knappenålsikonet, og derefter vælge den position, du vil fastgøre denne overskrift eller beskrivelse til
  3. For at fastgøre en overskrift eller beskrivelse, der er frigjort, skal du klikke på knappenålsikonet og derefter vælge, hvilken rækkefølge du vil have vist overskriften eller beskrivelsen i
  4. Klik på gem 

Et tip er at fastgøre to eller tre overskrifter eller beskrivelser til hver position, så enhver af dem kan blive vist på den pågældende position. Dette giver dig mere fleksibilitet til at finde ud af, hvilke overskrifter eller beskrivelser der fungerer bedst. 

Vores erfarne team kan hjælpe dig med at lære mere om, hvordan du bruger responsive søgeannoncer og funktioner som annoncetilpasning til at forbedre ydeevnen. Som et digitalt marketingbureau rådgiver vi i, hvordan du kan få mere ud af dine kampagner. 

Vores team af specialister demonstrerer et niveau af ekspertise og kompetence inden for Google Ads, leverer målbar vækst for enhver kunde og forvalter et vist budgetniveau.

Vi, hos Zangenberg & Partners, er eksperter inden for digital marketing og har mere end 20 års erfaring. Vi vil med glæde evaluere din nuværende konto eller endda hjælpe dig med at oprette en ny og fortælle dig, om den passer godt til din virksomhed. Ring til os på 7020 4838 eller send os en mail for at høre mere!

Skriv til Nicolas

Har du brug for et tilbud? Vil du lære os bedre at kende? Udfyld formularen og bliv ringet op!


  • Luk menu ✘