Blog

Hvad er en blog?

Ordet 'blog' stammer fra 'weblog', opstået i internettets begyndelse. Tidligere var blogs tekstbaserede og teknisk begrænsede. I dag er der ingen grænser for design og funktioner. Blogs er vokset fra ukendte til en populær kommunikationsform inden for de seneste 10-15 år. Selvom nogle ser blogs som mindre seriøse, er moderne blogging en global levevej med betydelige indtjeningsmuligheder.

Blog typer

Blogverdenen har gennemgået betydelig udvikling siden sine tidlige dage, hvilket har ført til fremkomsten af forskellige blogkategorier. Nogle af de mest populære inkluderer:

 • Tech-blogs
 • Rejseblogs
 • Madblogs
 • Livsstilsblogs

Hvordan kan en blog bruges i marketing?

Det er nemlig ikke kun privatpersoner, som har mulighed for at oprette en blog. Virksomheder kan anvende brugen af blog, som en del af den samlede content marketing startegi.

Indlæggende kan være med til, at dele viden og erfaringer indenfor branchen. At distribuere gratis viden kan fungere som en strategi til at generere potentielle kundeemner. Dette er ikke kun gavnligt for de kommende potentielle kundeemner, men det kan også være gavnligt for din virksomhed.

Hvad skal et blogpost indholde?

 • Overskrift 
 • Underoverskrift 
 • Brødtekst

Jo mere præcist du kan adressere emner, der fanger din målgruppes interesse, desto større er sandsynligheden for øget trafik på både individuelle indlæg og din blog som helhed. En effektiv tilgang er at overveje din målgruppes rejse. Hvad søger dine potentielle kunder efter på Google i forhold til dine produkter eller services? Er du i stand til at udarbejde SEO-optimerede artikler på din blog, der tiltrækker trafik til dit website?

Kan det gavne din virksomhed at have en blog?

Der er en bred vifte af fordele ved at implementere en blog i din virksomhed, herunder øget synlighed, branding, trafik, forbedrede Google-placeringer og mere effektiv annoncering.

Selvom en blog kan bidrage positivt til din markedsføring, er det vigtigt ikke at forsømme andre dele af din hjemmeside. Mens bloggen kan bidrage til øget trafik og branding, er det stadig dine salgssider, der genererer indtægter.

 • Luk menu ✘
 • Gratis digital marketing forløb!

  Lær af Nicolas mere end 25 års digital marketing erfaring.