Google Alerts

Hvad er Google Alerts?

Google Alerts er et gratis værktøj fra Google, designet til at hjælpe dig med at overvåge webindhold relateret til søgetermer, der er relevante for dig. Med Google Alerts, også kendt som Google Underretninger på dansk, modtager du e-mails, når der bliver offentliggjort indhold, der inkluderer det specifikke søgeord, du har angivet som værende af interesse.

Du har mulighed for at tilpasse dine underretninger på forskellige måder, og du kan opsætte et ubegrænset antal af dem for at sikre, at du aldrig går glip af noget.

Hvordan kommer man i gang med Google Alerts?

For at konfigurere en Google Alert skal du være logget ind på Google med den e-mailadresse, du ønsker at modtage underretninger på. Når du er logget ind, navigerer du til Google Alerts.

Her kan du tilføje de specifikke søgeord, som du gerne vil overvåge. For hvert tilføjet søgeord skal du vælge frekvensen, hvormed du ønsker at modtage Google Alerts, samt kilder (f.eks. videoer, blogs, nyheder), sprog og geografiske områder. Du kan eksempelvis specificere, at du kun ønsker underretninger om omtale på dansk og inden for Danmark.

Når du bestemmer frekvensen af underretninger, kan du vælge mellem 'løbende', 'højst én gang om dagen' eller 'højst én gang om ugen'. Daglige underretninger udløses, hvis du vælger indstillingen 'højst én gang om dagen', og disse sendes typisk inden kl. 12.00 i din tidszone.

Hvis du overvåger søgeord "løbende", vil Google monitorere dem flere gange om dagen og sende dig løbende underretninger.

Dette kan være nyttigt i visse tilfælde, f.eks. hvis du eller din virksomhed oplever en krisesituation og har behov for at følge nøje med i negativ omtale for at reagere hurtigst muligt.

  • Luk menu ✘
  • Gratis digital marketing forløb!

    Lær af Nicolas mere end 25 års digital marketing erfaring.