Nøgleord

Hvad betyder nøgleord?

Nøgleord er præcise udtryk, som beskriver indholdet på din hjemmeside. De er afgørende for at forstå, hvordan internetbrugere søger efter dine produkter eller tjenester på platforme som Google. Søgeord og keywords er synonymer og bruges i tekster for at hjælpe søgemaskiner med at forstå og levere relevante søgeresultater.

Illustration af nøgleordets betydning

Hvis du for eksempel sælger paraplyer, ønsker du at blive fundet, når folk søger efter paraplyer til salg. Hvis ordet "paraplyer" ikke er til stede på din hjemmeside, vil det være svært for søgemaskinerne at forstå, at din side er relevant at vise. Det handler derfor om at inkludere de relevante nøgleord i teksten på din side, så søgemaskinerne kan identificere indholdet korrekt.

Hvad er et nøgleord i en tekst?

I princippet kan nøgleord dække en bred vifte af emner. Det afhænger helt af, hvad du handler med eller hvilke tjenester du tilbyder, for at afgøre hvilke nøgleord der er relevante for dig.

For eksempel, hvis vi vender tilbage til paraply-eksemplet, er ordet "paraply" naturligvis afgørende, men også relaterede søgeord kan være vigtige. Udtryk som "stor paraply," "kraftig paraply," eller "håndparaply" kunne være værdifulde at inkludere.

Ved at udføre en søgeordsanalyse kan du identificere de specifikke nøgleord, der er mest relevante for din virksomhed. Derefter kan du starte med at skrive indhold, såsom blogindlæg (en form for inbound marketing) eller produktbeskrivelser. Uanset typen af tekst er nøgleord afgørende for at forbedre synligheden og relevansen af dit indhold online.

Hvad indebærer det for indholdet af en tekst?

Hvis du ikke anvender de korrekte nøgleord, vil søgemaskinerne ikke identificere, hvornår din hjemmeside skal præsenteres for brugerne. Du kan have rigtig meget kvalitetsindhold, men vil stadig ikke tiltrække besøgende, hvis din hjemmeside er placeret langt nede på side 117 i Google.

 

 

 

  • Luk menu ✘
  • Gratis digital marketing forløb!

    Lær af Nicolas mere end 25 års digital marketing erfaring.