CMS

Hvad er CMS? (Content Management System)

Et indholdsstyringssystem (CMS) er software, der hjælper brugere med at skabe, administrere og ændre indhold på en hjemmeside uden behov for teknisk viden. Med andre ord giver et CMS dig mulighed for at opbygge en hjemmeside uden at skulle skrive kode fra bunden eller endda vide, hvordan man koder overhovedet.

Hjemmesideopbygning med CMS

For at forstå, hvordan et CMS fungerer, skal man først forstå, hvordan det er at opbygge en hjemmeside fra bunden.

Start ud med HTML for at integrere tekst, billeder, navigationsbjælker og andre grundlæggende elementer på din hjemmeside. Efterfølgende bruger du CSS til at designe disse elementer og sikre, at de afspejler det unikke udseende og stemning af din virksomhed.

Hjemmesideopbygningen afsluttes ved at implementere JavaScript for at tilføje mere avanceret funktionalitet som f.eks. slide-in CTAs. Herefter skal HTML-filen uploades til serveren og gemmes i databasen.

Hvis du efterfølgende ønsker at lave ændringer - selv enkle ændringer såsom opdatering af indhold - ville filer skulle downloades fra serveren, åbnes, og HTML-koden ændres manuelt. Efterfølgende skal det sikres, at ingen links eller andet er brudt, før filerne bliver genuploadet til serveren.

For udviklere og erfarne brugere inden for webudvikling kan opbygning af en hjemmeside fra bunden være ideel. Men for dem uden kodningsevner eller tid og ressourcer til at opbygge og vedligeholde en hjemmeside fra bunden, kan anvendelse af et CMS være den bedste og nemmeste løsning.

Hvordan fungerer CMS?

Et CMS består af to centrale dele: en indholdsstyringsapplikation (CMA) og en indholdsforsyningsapplikation (CDA). Disse applikationer håndterer i fællesskab al kode, databaseforespørgsler og infrastruktur i baggrunden, så du kan fokusere på forsiden af din hjemmeside.

I stedet for at starte med en tom HTML-side åbner du f.eks. indholdseditoren og kan fed skrift, tilføje links og CTAs, og indsætte billeder og tabeller ved at trække og slippe nogle moduler eller klikke på nogle knapper, i stedet for at skrive HTML, CSS og JavaScript.

For at foretage andre ændringer på din hjemmeside, som f.eks. at ændre permalink strukturen eller installere udvidelser, navigerer du blot til den relevante sektion i din administrationspanel.

Med et CMS kan du oprette, administrere, ændre og publicere indhold i en brugervenlig grænseflade. Du kan tilpasse design og funktionalitet på din side ved at downloade eller købe skabeloner og udvidelser, i stedet for at programmere. Du kan også have flere brugere, der arbejder i baggrunden af det samme værktøj - og meget mere.

Fordelene ved brug CMS

Ved at give ikke-udviklere og andre brugere mulighed for at opbygge hjemmesider uden kodning har CMS-systemer hjulpet med at revolutionere webdesign. At være afhængig af webudviklere og designere for at oprette en online tilstedeværelse for din virksomhed er længe ovre.

Nu kan du nemt oprette og administrere indhold, tilpasse designet af din side og installere udvidelser for at tilføje funktionalitet til din side - alt sammen uden kodning. Som følge heraf kan brugere med begrænsede tekniske ressourcer og tid stadig opbygge en kraftfuld hjemmeside for deres virksomhed.

  • Luk menu ✘
  • Gratis digital marketing forløb!

    Lær af Nicolas mere end 25 års digital marketing erfaring.