Rich Snippets

Hvad er Rich Snippets?

Rich snippets er korte stykker struktureret information, der vises sammen med søgeresultater på søgemaskiner som Google, Bing og andre. Disse snippets giver brugerne mere relevant information direkte på søgeresultatsiden uden at skulle besøge den faktiske hjemmeside.

Hvordan fungerer Rich Snippets?

Rich snippets er normale søgeresultater på Google, der er blevet "beriget" med yderligere information, der er tydeligt synlig, såsom vurderingsstjerner, links, billeder og priser.

Disse oplysninger trækkes fra strukturerede data skrevet inden i HTML'en.

De vises ofte sammen med sider, der indeholder opskrifter, anmeldelser, produkter, spørgsmål og svar, personer og musik.

For en bruger af søgemaskinen er formålet med rich snippets at hjælpe brugeren med hurtigt at afgøre, om siden er værd at besøge eller ej.

Dette skyldes, at rich snippets fanger brugerens opmærksomhed og øger klikfrekvensen. Hvis du bruger rich snippets korrekt, kan du altså tiltrække flere besøg til din side sammenlignet med konkurrenter.

Fordele ved at bruge Rich Snippets

Rich snippets skiller sig ud, og ser ikke kun mere tiltalende ud, men går også længere ved at tilbyde en potentiel løsning på et givent "problem" brugeren kan have.

Dette er hele pointen med rich snippets - at give yderligere information, der resulterer i flere besøg på hjemmesiden.

Rich snippets giver fordele for alle parter involveret både søgemaskinerne, læserene og websideejerne.

F.eks. hjælper rich snippets søgemaskiner med bedre at forstå og tolke indholdet på en side.

De strukturerede data, der leveres af rich snippets, gør det muligt for søgemaskiner at forstå sammenhængen af informationen og gøre den mere relevant for brugerforespørgsler.

Den forbedrede forståelse gør det muligt for søgemaskiner at levere mere præcise og informative søgeresultater.

Læsere drager fordel af rich snippets ved at få en mere omfattende forhåndsvisning af indholdet direkte i søgeresultaterne. Dette gør det muligt for dem hurtigt at vurdere, om en bestemt side sandsynligvis har den information, de leder efter.

Derudover tiltrækker rich snippets opmærksomhed og øger sandsynligheden for, at brugere klikker på deres sider.

Ved at skille sig ud i søgeresultaterne kan websideejere potentielt overgå konkurrenter og tiltrække mere organisk trafik til deres hjemmesider.

  • Luk menu ✘
  • Gratis digital marketing forløb!

    Lær af Nicolas mere end 25 års digital marketing erfaring.