Video på LinkedIn

 

Videocontent er i øjeblikket det mest succesfulde markedsføringcontent, og det lader til at fortsætte ligeledes fremadrettet. Brugere benytter tre gange mere tid på video på LinkedIn end ved andre statiske opslag.

For at få det hele på de rene, så har videocontent på nuværende tidspunkt mere power end statisk. 83% af virksomheder der benytter video som en fast strategi fortæller, at video på LinkedIn har hjulpet dem til at få flere leads. Ydermere oplever 80% et stigende salg gennem videomarkedsføring.

Hvis du ikke allerede er hoppet med på videobølgen, så er det på tide, at du får det på tegnebrættet i 2021. I dette blogindlæg præsenterer vi dig for, hvordan du kan udnytte fordelen ved videoer på verdens største professionelle netværk.

Videoformater på LinkedIn

Før alt andet arbejde starter med kreering af videocontent til din LinkedIn, gælder det først og fremmest om at vælge hvilken type af videoformat, du skal benytte i din markedsføring. Vi præsenterer dig her for de 3 muligheder, du har for videoformater på LinkedIn.

LinkedIn Native Videoer

Native videoer er ethvert videoindhold, der uploades direkte til din personlige- eller virksomhedsprofil. Disse deles organisk mellem dit netværk sammen med en beskrivelse på maks. 700 tegn, der vises over videoen.

Videoer kan være alt fra 3 sekunder til 10 minutter med en maksimal filstørrelse på 5 GB. LinkedIn giver dig mulighed for at uploade både vandrette og lodrette videoer. Men pas på – LinkedIn beskærer lodrette videoer i firkanter på deres nyhedsfeed.

LinkedIn Video Ads

LinkedIn videoannoncer er sponsoreret indhold, som du betaler for. LinkedIn giver dig nu muligheden for at sponsorere et videoindlæg, du har lavet organisk gennem din virksomhedsside eller oprette en videoannonce via Campaign Manager.

Ligesom Native videoer kan annoncer kun være tre sekunder lange, men LinkedIn tillader videoannoncer at være op til 30 minutter. De begrænser dog filstørrelsen til 200 MB, så dine korte film komprimeres.

Videoannoncer skal være vandrette – lodrette videoer er i øjeblikket ikke en understøttet del af sponsoreret indhold.

Når du opretter en videoannonce i Campaign Manager, giver LinkedIn dig mulighed for at tilføje en overskrift, der vises under videoen, en beskrivelse (maks. 600 tegn, men kun 150 vises som standard) og en URL til din landingsside. Du kan endda oprette en A / B splittest med overskriften og beskrivelsesteksten.

Embedded Videoer i LinkedIn opslag

Embedded videoer er videoer der deles fra en tredjepartsvideoplatform som Youtube. LinkedIn, som de fleste andre sociale kanaler, foretrækker Native Videoer. Så hvis du deler denne type video, kan der opstå ulemper.

Embedded videoer adskiller sig fra Native og sponsorerede videoer. De kan ikke afspilles automatisk på LinkedIn og præsentere en barriere med et enkelt klik. Hvis du leder efter engagement på din egen profil eller virksomhedsside, bør du undgå at integrere Embedded videoer.

Tips og tricks til dit videoformat

 1. Opsætning
  Før du starter optagelsen, er der et par ting du bør overveje.Lys: Naturligt lys er ofte bedst, men kunstigt lys kan også fungere. Du skal dog være opmærksom på, der ikke forekommer skygger i din videoskydning. Undgå en rodet eller distraherende baggrund.Kameraposition: Sørg altid for at tage en test-video og justér højden på din kameraopsætning herefter. Brug et stativ til at holde dit kamera eller telefon for at opnå stabilitet. Forskellige vinkler er en måde at holde seeren engageret og fanget. Derfor opfordrer vi til at optage videoen med flere forskellige kameraer, så du har mulighed for at skifte vinkel undervejs i videoredigeringen.Kropssprog: 55% af kommunikation overføres gennem kropssprog. Med videocontent kan du ikke længere gemme dig bag tekstmateriale, derfor skal du overveje din udstråling, når du optager din video. Øv dit materiale igennem så du føler dig tryg og afslappet. Se direkte ind i kameraet, smil og træk vejret naturligt.
 2. Opnå opmærksomhed fra start
  LinkedIn anbefaler selv, at du skal have fanget seeren inden for de første 1-2 sekunder, ellers vil brugeren scrolle videre. Præsentér budskabet i starten af din video. På den måde øger du sandsynligheden for, at seeren i længere tid vil holde opmærksomheden på din video.
 3. Din video skal kunne ses uden lyd
  Op til 85% af videoer på sociale medier afspilles uden lyd. Derfor er det vigtigt, at dine budskaber i videoen kan inddrages uden nødvendigvis at høre dig fortælle dem. Det vil derfor være en fordel at inkludere beskrivende billeder og indsætte undertekster, så seeren kan læse sig frem til det sagte.Og bare rolig, du skal ikke være teknisk videoekspert for at indsætte undertekst. LinkedIn har nemlig tilføjet en undertekstfunktion, hvor du kan skrive direkte ind mens videoen kører. Der er derfor ingen undskyldning for, at dine videoer ikke har undertekster.
 4. Den rigtige videolængde
  Ifølge LinkedIn er den mest succesfulde video kortere end 15 sekunder lange. Men længden af din video kan variere, når det kommer til LinkedIn-videoer. Her er et par overvejelser, du skal gøre dig:Med en video med brand awareness som formål, anbefaler LinkedIn at holde længden under 30 sekunderMed en video med markedsføringsformål, skal man holde sig til en videolængde på 30-90 sekunder.Hvis du i din video ønsker at fortælle din virksomheds eller et produkts historie, kan videoen vare længere. Men hvis du kan, så fortæl den så kort og fangende som muligt. Dog er max længden på en LinkedIn-video 10 minutter.
 5. Udenom videoen
  44% af seerne på Facebook læser billedteksten. Det samme gælder sandsynligvis nok for LinkedIn. Så gå ikke glip af muligheden for at beskrive din video. Men husk at holde den kort og direkte. Vi anbefaler 150 tegn i billedteksten eller færre.Du kan med fordel tilføje hashtags og omtale relevante virksomheder eller medlemmer i din billedtekst. Dette er med til at øge rækkeviden og opnå flere seere af din video.Husk at inkludere links, især hvis din videos pointe er at skabe websitebesøgende. Opslag med links har i gennemsnit et 45% højere engagement end opslag uden.

Har du brug for hjælp til LinkedIn Videomarkedsføring?

Zangenberg & Partners tilbyder rådgivning til LinkedIn-videoer, opsætning, tilpasning og optimering. Ring til os på 7020 4838, eller send os en mail for at høre mere!

Skriv til Nicolas

Har du brug for et tilbud? Vil du lære os bedre at kende? Udfyld formularen og bliv ringet op!


 • Luk menu ✘