Above The Line (ATL)

“Above the line” (ATL) er en marketingmetode, hvor virksomheder bruger massemedier som tv, radio, aviser, tidsskrifter, biografer og udendørs reklamer for at promovere deres produkter eller tjenester. Det er en form for marketing, der er rettet mod en bred målgruppe og har til formål at øge virksomhedens synlighed og skabe opmærksomhed om dens brand.
ATL-marketing adskiller sig fra “below the line” (BTL) marketing, hvor virksomheder bruger mere direkte og personlige tilgange såsom direkte marketing, salgsfremmende aktiviteter og events til at nå deres målgruppe. BTL-marketing har typisk en mere målrettet tilgang og er mere omkostningseffektiv, men har normalt også en mindre rækkevidde end ATL-marketing.
ATL-marketing er ofte brugt af større virksomheder, der ønsker at nå en bred målgruppe og øge deres brand awareness. Det kan være en effektiv måde at nå mange potentielle kunder på en gang og skabe en stærkere tilstedeværelse på markedet. Men det kan også være en dyr og konkurrencepræget form for markedsføring, hvor virksomheder skal konkurrere om opmærksomhed og tiltrække forbrugerne fra andre reklamer og medier.

Nicolas

Zangenberg

CEO / Partner